Sidebar

Gegužės 24 d. 18:30 val. kviečiame į nuotolinę paskaitą apie akupunktūrą. Akupunktūra – keletą tūkstančių metų taikomas kinų medicinos gydymo būdas, praktikuojamas ne tik Kinijoje, kitose pietryčių Azijos šalyse, bet ir visame pasaulyje. Praktikuojantys šį metodą specialistai vadovaujasi idėja, kad gyvybę palaikanti energija Qi kūne teka kanalais. Sutrikus šiai tėkmei, vystosi ligos. Adatomis veikiant kanaluose esančius taškus, atstatoma Qi cirkuliacija, o tuo pačiu ir sveikata.
Ar akupunktūra išties veikia? Kaip ir kuo šis metodas gali padėti žmonėms, kenčiantiems nuo apatinės nugaros dalies, galvos ar kitų sričių skausmų? O gal galima pagerinti miego kokybę, nuotaiką, sustiprinti imunitetą, vaisingumą, sumažinti streso poveikį, sureguliuoti menstruacinį ciklą? O gal akupunktūros efektas yra nieko daugiau kaip placebo ar nocebo?
 
Atsakymų į šiuos klausimus padės ieškoti šios paskaitos pranešėjas, gydytojas, akupunktūros specialistas, medicinos mokslų daktaras Dainius Butvilas, stažavęsis Kinijoje, Tianjin tradicinės kinų medicinos universitete ir šiuo metu aktyviai taikantis kinų medicinos praktikas Lietuvoje.
 
Tikime, jog ši paskaita pagilins supratimą apie mūsų kūne ir už jo ribų vykstančius procesus, paskatins ieškoti naujų atsakymų į senus klausimus.
 
Kviečiame klausytis paskaitos Zoom platformoje:
 
VU Konfucijaus institutas is inviting you to a scheduled Zoom meeting.
Topic: Vieša paskaita: „Kaip veikia akupunktūra?“
Time: May 24, 2023 06:30 PM Helsinki
Join Zoom Meeting
Meeting ID: 933 7511 1708
Passcode: 107893
 
Jei turite klausimų, rašykite
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos