Sidebar

Kinų virtuvė yra viena seniausių ir gana įvairi, palyginus su kitais pasaulio skoniais.

Azijietiško stiliaus, o kartu ir kinų, virtuvės, patrauklumą lemia patiekalų įvairovė, pagardinta egzotikos prieskoniu. Švieži produktai, iš pirmo žvilgsnio, rodos, paprastas maisto ruošimas, keletas būtinų ritualų ir… netikėta staigmena ar dvi - visa tai sukuria patiekalą, kuriam sunku atsilaikyti neparagavus.

Tradicinis kinų maistas visada turi būti šviežias. Daugelyje patiekalų yra daug daržovių, kokybiškos mėsos, jūros gėrybių, žolelių ir prieskonių. Kiekvienas ingredientas renkamas rankiniu būdu, kad išliktų kuo daugiau augalo gydomųjų savybių. Kinai retai valgo konservuotą ir (arba) šaldytą maistą.

Kinų virtuvėje egzistuoja stiprus ryšys tarp to, ką valgome ir kaip jaučiamės bei visa tai glaudžiai susiję su tradicine kinų medicina (TCM) 🌿

Kinų senoji išmintis teigia, kad maistas, kurį vartojame, atlieka pagrindinį vaidmenį mūsų sveikatai ir gerovei palaikyti. Kruopščiai atrinkus maisto produktus, išlaikoma subtili gyvybinių energijų, žinomų kaip “či” ir “yin- yang”, pusiausvyra ir tokiu būdu galima ne tik užkirsti kelią negalavimams, bet ir gydyti esamus.

Norite giliau pažinti kinų virtuvės paslaptis?

Kviečiame į „Konfucijaus virtuvę“! Registracija į dirbtuves čia.

Džiaugiamės galėdami pranešti, jog šį rudenį mūsų institutas pradeda organizuoti kulinarines dirbtuves, kurios, tikime,  pažadins skonio receptorius ir praturtins maisto gaminimo įgūdžius!

Čia susidomėjusieji galės išmokti keletą kinų virtuvės gudrybių, o patyręs virtuvės šefas iš Kinijos pasidalins įprastomis kinų virtuvei technikomis. Dirbtuvės skirtos visiems, besidomintiems kinų kultūra ir trokštantiems sužinoti kai kurias kinų virtuvės paslaptis, kurias, neabejojame, galėsite pritaikyti gamindami savo šeimai ar draugams.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos