Sidebar

Balandžio 24 d. 18:00 val. kviečiame į viešą nuotolinę paskaitą „Žmogaus kūnas ir jo ugdymas daoizme: tarp „kūniškumo“ ir „dvasingumo“, mirtingumo ir nemirtingumo“. Nuo XX a. pabaigos daoizmas iš vietinės kiniškos religijos tapo globalia religija. Ji vilioja daugybę vadinamųjų „dvasinių turistų“ iš Vakarų ir ypač JAV, norinčių įgyti įvairių „supergalių“ ar leistis į „dvasines keliones“ bei ekstatiškas patirtis.

Vieniems toks žmogiškųjų galimybių ribų peržengimas atrodo kaip grynos fantazijos ar išprotėjusių „dvasinguolių“ svaičiojimai, kitiems jis primena dabar vis labiau populiarėjančių transhumanizmo filosofų ir intelektualų vizijas, o treti įžvelgia ilgaamžių daoistinių kūno sampratų ir saviugdos būdų patvirtinimus įvairiuose šiuolaikiniuose moksluose bei technologijose, pradedant kvantine fizika ir baigiant energetine psichologija. Tad kokios ir kuo išskirtinės kūno sampratos, kurios pasitelkiamos daoistinėje saviugdoje? Koks yra „kūno“ ir „dvasios“ santykis daoizmo praktikoje, ir ar apskritai jį įmanoma paaiškinti vakarietiškais terminais? Kaip daoizmo saviugda siejasi su pačia dao samprata, ir kokie svarbiausi tos saviugdos tikslai?

Į šiuos klausimus mums bandys atsakyti doc. Loreta Poškaitė. 

Paskaita vyks Zoom platformoje nuotoliniu būdu.

VU Konfucijaus institutas is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Vieša paskaita „Žmogaus kūnas ir jo ugdymas daoizme: tarp kūniškumo ir dvasingumo, mirtingumo ir nemirtingumo“

Time: Apr 24, 2024 06:00 PM Helsinki

Join Zoom Meeting

https://liedm.zoom.us/j/93315641307

Meeting ID: 933 1564 1307

Jei turite klausimų rašykite

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos