Sidebar

Kviečiame į paskaitų ciklą „Didieji klasikiniai kinų romanai“, kuriame susipažinsite su kertiniais iki-moderniosios Kinijos prozos kūriniais, kurių įtaka itin ryškiai jaučiama ne vien Kinijos, bet ir kitų Rytų Azijos valstybių kultūriniame lauke.
Pirmoji ciklo paskaita pristatys seniausią žinomą kinų romaną „Užutėkio istorijos“ (Shuihu zhuan). Tai spalvingas, ekspresyvus, daugiasluoksnis veiksmo, intrigos ir nesenstančio humoro kupinas pasakojimas apie 108 plėšikų broliją, kovojančią už paprastų žmonių interesus su korumpuotais Šiaurės Song dinastijos (960-1127) pabaigos laikotarpio valdininkais. Tarytum kiniška „Robino Hudo“ ar „Tado Blindos“ versija, „Užutėkio istorijos“ padėjo pagrindus kinų kovos menų ir tauriųjų kovotojų wuxia literatūros žanrui ir nemažai šiam žanrui būdingų tropų ir stilistinių elementų gali būti kildinami būtent iš čia.
 
Paskaitą skaitys VU Azijos ir transkultūrinių studijų instituto jaunesnysis asistentas, dėstytojas ir doktorantas Balys Astrauskas.
 
Renginys vyks kovo 19 d. 17:30 val. Didžiojoje Konfucijaus auditorijoje, M. K. Čiurlionio g. 21.
 
Dėl detalesnės informacijos rašykite
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos