Sidebar

Šių metų vasario 10 dieną, pagal kinų mėnulio kalendorių prasideda žaliojo medinio drakono metai. Ta proga kviečiame į pažintį su kiniškuoju drakonu!
Nors Vakaruose drakonas puikiai žinomas kaip vienas esminių kinų kultūros simbolių, tačiau neretai jam klaidingai priskiriamos vakarietiškojo drakono savybės, nesusimąstant, kad po sąlyginai panašia forma slypi visiškai kitoks turinys ir kontekstas.
Tad kuo kiniški drakonai yra kitokie, nei sutinkami lietuviškose pasakose? Kokius semantinius prasmių klodus jie turi kinų kultūroje? Kokias kosmologines jėgas jie įkūnija? Ar tiesa, kad bene kiekvienuose namuose galima atrasti vandeninio drakono galvą? O kas nutinka vyriškiui, apsivilkus drakono rūbus ir atsisėdus ant drakono kėdės?
Atsakymą į šiuos ir daug kitų intriguojančių klausimų rasite sausio 25 d. 17:30 val. VU Azijos ir transkultūrinių studijų instituto sinologijos studijų dėstytojo ir doktoranto, jaunesniojo asistento Balio Astrausko paskaitoje, kuri vyks Zoom platformoje.
Kviečiame pasiklausyti!
 
Vilniaus universiteto Konfucijaus institutas is inviting you to a scheduled Zoom meeting:

Topic: Vieša paskaita: Drakonai kinų kultūroje ir kosmologijoje
Time: Jan 25, 2024 05:30 PM Helsinki
Join Zoom Meeting
https://liedm.zoom.us/j/93960103242
Meeting ID: 939 6010 3242
 
Jei turite klausimų, kreipkitės
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos