Sidebar

Kinijos kinas, atsigavęs po Kultūrinės revoliucijos (1966 – 1976), pagimdė vadinamąją Kinijos kino režisierių „Penktąją kartą“. Naujai atsikūrusios Pekino kino akademijos absolventai (Tian Zhuangzhuang, Chen Kaige, Zhang Yimou ir kt.) ieškojo naujos bei unikalios kino kalbos kultūrinės tapatybės permąstymui.

Tačiau politinė ir ekonominė situacija Kinijoje artėjant prie naujo tūkstantmečio sudarė prielaidas susiformuoti naujai estetinei ir tematinei kino srovei – „Šeštajai kartai“, siejamai su tokiais kino režisieriais kaip antai Lou Ye, Jia Zhangke ir kt. Šie jaunieji kino maištininkai ir jų eksperimentiniai kino filmai atsigręžė į miesto gyvenimą ir ėmė reflektuoti būties, jaunimo ir ateities temas bei problemas. Šioje paskaitoje artimiau susipažinsime su „urbanistine“ Kinijos kino karta, panagrinėsime šio kino estetiką bei problematiką bei išskirtinumą Kinijos kino istorijoje. 

Paskaita vyks gruodžio 7 d. 18:00 val. Vilniaus universiteto Konfucijaus instituto Didžiojoje Konfucijaus auditorijoje, adresu M. K. Čiurlionio g. 21. Kaip rasti auditoriją vadovaukitės šiuo vaizdo įrašu: https://youtube.com/shorts/vfU3t7VDQj4?feature=share

Paskaitą skaitys Dr. Deimantas Valančiūnas – Vilniaus universiteto Azijos ir transkultūrinių studijų instituto docentas, Azijos kino tyrinėtojas, dėstantis Azijos kino ir populiariosios kultūros, Azijos kino, Pietų Azijos kino ir literatūros, Azijos vizualiosios kultūros kursus. Jo mokslinių interesų sritys – Azijos kinas, marginalūs kino žanrai, pokolonijinė teorija, diasporos ir atminties studijos. 

Renginys be registracijos ir nemokamas.

Jei turite klausimų, rašykite

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos