Sidebar

Kinų  medicina ir filosofija išlaikė tūkstantmečių išbandymus ir dabartiniu metu tampa vis populiaresnė Vakaruose. Neatskiriama kinų medicinos sritis – mityba. Kinų virtuvė nuo seno garsėja ne tik egzotiškų patiekalų skoniu ir gausa, bet ir subalansuotu, sveiku maistu. Norint įsigilinti į kinų filosofijos, medicinos ir mitybos paslaptis, reikia žinoti visą Dao filosofiją ar bent pagrindinius jos principus.

Paskaita vyks gruodžio 5 d. 17:30 val.

Paskaitoje kalbėsime, kas yra maisto In ir Jang. Ar maistas gali šildyti, vėsinti, sausinti, drėkinti ir tuo būdu veikti mūsų energinę sistemą. Ką parodo maisto ir maistinių žolių skonis. Ar įprastas maistas gydo bei kada ir kaip gali pakenkti? O gal gydo tik žolės ir prieskoniai? Ar įmanoma šiuolaikinės mitybos ir virškinimo sampratos koreliacija su senąja kinų mitybos ir medicinos samprata?Ar yra koreliacija tarp mūsų minčių, jausmų ir mitybos? Ar žmogus, užteršęs gimtąją planetą Žemę ir būdamas Vienyje su ja, gali būti visiškai sveikas?

Į šiuos ir kitus su šia tema apie sveikatą susijusius klausimus atsakys kinų medicinos lektorė, profesorė Dalia Sekmokienė.

Paskaita vyks nuotoliniu būdu Zoom platformoje, kviečiame jungtis čia:

Vilniaus universiteto Konfucijaus institutas is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: VIEŠA PASKAITA: MITYBOS REIKŠMĖ ŽMOGAUS SVEIKATAI PAGAL KINŲ MEDICINĄ IR FILOSOFIJĄ        

Time: Dec 5, 2023 05:30 PM Helsinki

Join Zoom Meeting

https://liedm.zoom.us/j/97566886871?pwd=VElNbmdwb2dvMGhxU2l5VHIyRnJaUT09

Meeting ID: 975 6688 6871

Passcode: 989135

Jei turite klausimų, rašykite

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos