Sidebar

Balandžio 20-ąją minėsime kasmetinę Tarptautinę kinų kalbos dieną. Kalbų dienomis Jungtinėse Tautose siekiama paminėti daugiakalbystę ir kultūrų įvairovę, taip pat skatinti vienodą visų šešių oficialių kalbų vartojimą visoje organizacijoje.

Šia proga kviečiame pasiklausyti viešos paskaitos apie šiuolaikinę internetinę kinų kalbą intriguojančia tema.

Paskaitą "Populiarioji internetinė kinų kalba" skaitys mūsų partnerio universiteto Šanchajaus Rytų Kinijos edukologijos universiteto doc. prof. HE Xiaojia (何晓嘉副教授).

Mokydamiesi kinų kalbos, turbūt pastebėjote, kad kinų kalba internete yra kitokia. Jums gali kilti klausimas, kokie yra šių posakių šaltiniai ir kaip kinų kalba kalbantys žmonės vartoja kalbą internete. Paskaitoje pranešėja supažindins su kai kuriomis kalbinėmis ir paralingvistinėmis Kinijos interneto madingų žodžių ypatybėmis, o tada suskirstys šiuos madingus žodžius į kategorijas, sutelkiant dėmesį į kai kurias su maistu ir gyvūnais susijusias išraiškas.

Tikimės, kad paskaita suteiks žinių apie kai kuriuos dažniausiai Kinijoje sutinkamus populiariausius žodžius internete, kad ateityje galėtumėte naudoti kinų kalbą kaip gimtakalbiai!

Maloniai kviečiame prisijungti prie nuotolinės paskaitos, kuri vyks anglų kalba.

 

Vilnius University Confucius Institute is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Public Lecture for International Chinese Language Day: The Buzzwords on Chinese Social Channels

Time: Apr 20, 2023 03:00 PM Helsinki

Join Zoom Meeting

https://liedm.zoom.us/j/94292811439?pwd=VXFSUDg0WHRJdWVHckszLzZKLytsZz09

Meeting ID: 942 9281 1439

Passcode: 350302

 

Jei turite klausimų, susijusių su šia paskaita, rašykite  arba skambinkite +370613 11849.

Pabandykime prisijaukinti šiandieninę internetinę kinų kalbą!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos