Sidebar

Žmonės nuo seniausių laikų įvairiose kultūrose siekė peržengti žmogiškumo galias – tapti nemirtingais, nepažeidžiamais, įgyti ypatingą žinojimą, peržengti žemiškojo laiko ir erdvės ribas. Vienu savičiausių, paslaptingiausių ir sudėtingiausių būdų siekti šių tikslų tapo alchemija, kuri gyvavo ir Europoje, ir Kinijoje. Tik jeigu Europoje ji dažniausiai laikoma išnykusia arba likusia tik nuotrupų bei nuogirdų pavidalu, tai Kinijoje ji yra iki šiol praktikuojama daoizmo religijoje.

Kas sieja šias dviejų skirtingų kultūrų – Europos ir Kinijos – alchemijos tradicijas? Ir kuo jos skiriasi – savo tikslais, žmogaus kūno suvokimu, procesais ir simbolika? Apie tai bus kalbama šioje paskaitoje-diskusijoje, kartu siekiant parodyti, jog alchemija kaip kultūros reiškinys yra daug turtingesnė ir žymiai daugiau verta dėmesio, nei sulaukė iki šiol.

Paskaitą skaitys ir diskutuos Azijos ir transkultūrinių studijų instituto docentė, sinologė Loreta Poškaitė ir dr. docentas, chemikas Algirdas Brukštus. Diskusiją moderuos prof. Audrius Beinorius.

Renginys vyks gruodžio 9 d. penktadienį, 18 val., adresu Vilniaus universiteto Konfucijaus instituto Didžiojoje Konfucijaus auditorijoje, M. K. Čiurlionio g. 21 (vidiniame kieme).

Išsamesnė informacija apie renginį arba tel. 8 613 11849

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos