Sidebar

Mums itin džiugu pristatyti dar iki šiol neregėtą renginį, kuris vyks gruodžio 1 d. 18:00 val. Vilniaus universiteto Mažojoje Auloje (AULA PARVA) ir kuriame turėsite galimybę išvysti profesionalaus aktoriaus iš JAV pasirodymą bei sužinoti apie kinų komedijos žanrą.

Jesse Appell, dar žinomas kaip 艾杰西, yra komedijos žanro aktorius, dvikalbiais kinų-anglų pasirodymais apjungiantis dvi kultūras. Jesse kuria, atlieka ir prodiusuoja komedijos kūrinius milijonams savo gerbėjų visame pasaulyje.

Jesse A. yra prestižinės Fulbraito stipendijos laimėtojas, kurio tyrimo sritis – unikalus kinų komedijos žanras xiàngsheng 相声 – komiški dialogai, praturtinti greitakalbėmis, parodijavimo ir dainavimo elementais.  Jis yra žymaus šio žanro meistro Ding Guangquan mokinys, gyvai ir per televiziją atliekantis xiangsheng, o taip pat ir mono stand-up pasirodymus kinų ir anglų kalbomis. Appell kuria komiškus internetinius vaizdo įrašus, skirtus kinų auditorijai; vienas iš jų, "Laowai Style", surinko 2 milijonus peržiūrų keliose žiniasklaidos platformose. Appell pasirodymai bei jo kūryba buvo matomi ir girdimi JAV didžiausiuose ir garsiausiuose televizijos kanaluose bei interneto platformose (CBS, TEDx, Google Talk, etc.), Kinijos televizijos kanaluose, tokiuose kaip CCTV.

Aktorius savo pasirodymus yra pristatęs Jeilio, Vašingtono, Brandeis ir kituose JAV universitetuose. Siekdamas sumažinti kultūrinius skirtumus, Jesse, pasitelkdamas humorą, sukūrė "Laugh Beijing" projektą. Daugiau informacijos apie šį projektą galite rasti svetainėje www.laughbeijing.com.

Vieninteliame pasirodyme Vilniaus universitete Jesse A. supažindins su tradiciniu kinų komedijos žanru xiangsheng, jo atsiradimo istorija ir reikšme populiariojoje kultūroje. Jis pademonstruos savo unikalius įgūdžius ir pasidalins patirtimi kokį kūrybinį kelią jam teko nueiti kinų stand-up komedijos pasaulyje ir kaip sekėsi mokytis kinų kalbos, kai ilgus metus gyveno Pekine.

Pasirodymas vyks anglų kalba. Norint mėgautis šiuo pasirodymu nereikia jokių išankstinių kinų kalbos ir kultūros žinių. Dalyvaukite ir sužinokite kai ką naujo bei smagiai pasijuokite, kol Jesse atliks stand-up, demonstruos greitakalbę ar pristatys savo linksmus vaizdo įrašus. Renginio pabaigoje vyks klausimų ir atsakymų sesija, tad nepraleiskite progos!

Dėl detalesnės informacijos rašykite  arba skambinkite mob.tel. 861311849.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos