Sidebar

Spalio 20 d. 18 val. kviečiame apsilankyti viešoje paskaitoje "Kovos menų filmai Kinijoje: kardų, kumščių ir romantikos kinematografinė tradicija", kurią skaitys Vilniaus universiteto Azijos ir transkultūrinių studijų instituto kino ir populiariosios kultūros Azijoje tyrinėtojas dr. Deimantas Valančiūnas.

Kovos menų filmai yra vienas iš unikalių kinematografinių kino žanrų pasaulyje. Gimęs Kinijoje ir vėliau evoliucionavęs Honkonge ir Taivane, padaręs įtaką kino industrijoms nuo Holivudo iki Bolivudo, šis žanras sugrįžo naujam gyvenimui su tokiais pasaulinio garso filmais kaip „Sėlinantis tigras, tūnantis drakonas“ ir „Bevardis“.

Kaip šis kino žanras susijęs su Pekino opera? Kodėl Bruce‘as Lee tapo transnacionaline kultine figūra? Šioje paskaitoje ne tik atsakysime į klausimus, bet ir kviesime susipažinti su šiuo unikaliu kino žanru – pasigilinsime į jo specifiką, istoriją, temas ir estetiką.

Renginys vyks gyvai, Vilniaus universiteto Konfucijaus institute, didžiojoje Konfucijaus auditorijoje, adresu M. K. Čiurlionio g. 21 (VU Geomokslų instituto vidinis kiemas).

Maloniai kviečiame atvykti ir susipažinti su šiuo unikaliu žanru, kuris ir šiandien atpažįstamas tik jam būdingais kultūriniais kodais ir nepakartojama estetika!

Dėl detalesnės informacijos rašykite

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos