Sidebar

Gegužės 19 d. 18 val. kviečiame į žaluma dvelkiančią paskaitą-diskusiją „Vaistažolių vartojimas tradicinėje kinų medicinoje ir Lietuvoje“, kurioje du žolininkai ekspertai iš savo perspektyvų pristatys gegužės mėnesį augančius vaistinius augalus. Paskaitoje klausytojai turės progą ne tik išgirsti, bet ir sužinoti, kaip teisingai atpažinti ir surinkti vaistažoles, taip pat kaip jas tinkamai paruošti vartojimui.

Paskaitą skaitys du šios srities atstovai: Dr. Vitalijus Naumavičius, kineziterapeutas, reabilitologas, biomedicinos mokslų daktaras, Pasaulinės kinų medicinos federacijos (WFCMS) valdybos narys ir atstovas Europai, VU lektorius, bei Marius Lasinskas, vaistažolininkas, VDU ŽŪA doktorantas, „Žolinčių akademijos“ viceprezidentas, lektorius.

Paskaitos metu sužinosite:

  • Apie Kinijos augalų sąsajas su Lietuvoje augančiais vaistiniais ir maistiniais augalais (dr. V. Naumavičius)
  • Kaip teisingai atpažinti, surinkti ir vartoti vaistažoles įvairių negalavimų atvejais (dr. V. Naumavičius)
  • Lietuviškų vaistažolių pavyzdžių pristatymas, žolelių pačiupinėjimas (M. Lasinskas)
  • Kaip pasigaminti įvairių vaistažolių mišinių, prieskonių ir kitų natūralių priemonių sveikatai stiprinti (M. Lasinskas)

Paskaitos metu galėsite ekspertams užduoti jums rūpimus klausimus, bei įsigyti M. Lasinsko išleistas dvi knygas: „Vaikai vaistažolių pasaulyje“ (2019 m.) ir „Vaistažolių pasakos. Ir sveikatos receptai visai šeimai“ (2022).

Paskaita vyks gyvai Vilniaus universiteto Konfucijaus institute, adresu M. K. Čiurlionio g. 21, amfiteatrinėje Didžiojoje Konfucijaus auditorijoje.

Maloniai kviečiame įkvėpti tikrosios gamtos!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos