Sidebar

Rugsėjo 25 dieną vyko vieša paskaita su praktiniu užsiėmimu, kuri buvo skirta susipažinti su legendinio Šaolino vienuolyno kovos menais bei šio vienuolyno tradicijomis, kurias mums pristatė paskaitos pranešėjas - oficialus Šaolino vienuolyno atstovas Baltijos šalyse, Tomas Lapinskas.

Webp.net resizeimage 2

Ši paskaita susidėjo iš dviejų dalių: teorinės dalies, kurios metu pranešėjas pasidalino savo asmenine istorija bei įspūdžiais iš savo pirmųjų kelionių į Kiniją, papasakojo apie autentiškų Šaolino kovos menų paieškas ir atradimus bei užmegztus ryšius su vienuolynu. Šios paskaitos metu klausytojai taip pat susipažino su Šaolino vienuolyo ir kovos meno atsiradimo istorija, taip pat sužinojome, kaip Šaolino kovos menai yra vaizduojami įvairiuose filmuose ir televizijos serialuose. Klausytojai taip pat buvo supažindinti su keletu Šaolino vienuolių, kurie gyvena iki šiol. Pavyzdžiui, Šaolino vienuolyno abatas Shi Yongxin, kuris yra ir Tomo Lapinsko mokytojas.

unnamed 1

Po teorinės paskaitos dalies, renginio dalyviai turėjo galimybę pasipraktikuoti nemokamoje įvadinėje Šaolino kovos menų treniruotėje. Šio praktinio užsiėmimo metu buvo išbandyti keli pradiniai Šaolino kovos meno veiksmai, kurie geriausiai atspindi Šaolino stilistiką bei pagrindinius principus. Taip pat šie veiksmai buvo atliekami atskirai, kad dalyviai suprastų kaip tai pritaikoma kovinėje situacijoje.

Webp.net resizeimage

 Tikimės, jog ši paskaita buvo naudinga ir pasisėmėte daugiau žinių apie kinų kultūrą, taip pat tikimės jog praktinis Šaolino kovos menų užsiėmimas jums patiko.

 

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos