Sidebar

Ar kada nors girdėjote apie Šaolino vienuolyną? Jei ne, tuomet čia jums atsivers galimybė ne tik sužinoti, bet ir išbandyti ilgametes tradicijas turinčius kovos menus –  Shao Lin Wu Gong 少林武功.

Šaolino vienuolynas (kin.: Shao Lin Si 少林寺), tai V a. įkurtas kinų budistų vienuolynas Henano provincijoje, dar kitaip vadinamas Čan budizmo (kin.: Chan 禅) lopšiu. Lietuvoje veikia vienintelė oficiali Šaolino vienuolyno atstovybė, kuriai padedant organizuojamos su kovos menais susiję veiklos – užsiėmimai bei varžybos.  Šaolinas šiandien – tai ne tik vienuolynas, o vieta kur apsijungia tradicinis Ušu ir Čan budizmo išmintis. Mes tikime, kad nenugalima Šaolino dvasia egzistuoja ne tik legendose, bet ir realybėje.

Kviečiame pajausti praeities didybę bei įkvėpimą pas išskirtinius šios srities tradicijų tęsėjus bei puoselėtojus Lietuvoje. Treniruotę ves Lietuvos tradicinio Ušu asociacijos „Shaolin“ klubo „Tėkmė“ instruktorius Deividas Vaškelis, kuris su Kinijos kovos menais susipažino dar 1990 metais ir daugiau nei 20 metų gilinasi į filosofiją, šlifuoja šias praktikas, perteikdamas žinias ir kitiems. Tradiciniai kovos menai Deividui tapo gyvenimo būdu, kas, ko gero, kitaip ir neįmanoma. Praktikuojant šiuos kovos menus, išlaikoma ne tik fizinė forma, bet atrandama harmonija tiek savo viduje tiek santykyje su aplinka.

Kviečiame prisijungti, atrasti ir išbandyti:

VU Konfucijaus Institutas is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Shao Lin Wu Gong 少林武功

Time: May 24, 2021 06:00 PM Helsinki

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/93029860933?pwd=WWN3MTZxQUdUYnpQdXlYcW5WS1dJQT09

Meeting ID: 930 2986 0933

Passcode: 902874

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos