Sidebar

Tradicinė kinų medicina - tai unikali gydymo ir sveikatos gerinimo praktikų sistema, atsiradusi Kinijoje prieš tūkstančius metų. Šis gydymas pasižymi holistiniu požiūriu į žmogų kaip visumą. Pagrindinis šios sistemos principas – stiprinti sveikatos būklę dar prieš atsirandant ligai ir maistas bei vaistažolės čia atlieka labai svarbią funkciją. Tradicinėje kinų medicinoje tikima, kad kiekvienas maisto produktas yra naudingas tik reikia žinoti kiek ir kada vartoti, nes mityboje, pagal kinus, būtina išlaikyti balansą.

Tačiau kodėl „tradicinis“-  dažnai vertinamas kaip „senas“,  „pasenęs“ arba net „nenaudotinas“? O štai  „naujas“,  „naujausias“,  „pirmas“,  „ką tik sukurtas“ -  šios sąvokos šiuolaikiniame pasaulyje  yra ypatingai sureikšmintos.  

Ar galime teigti, kad Tradicinės kinų medicinos sistema yra kartu ir naujausias technologijas įvaldžiusi  ir taip pat ilgaamžę patirtį išsaugojusi sistema?  Kodėl ši sistema reikšminga šiuolaikiniam žmogui ir pasauliui?

Kaip arti yra Kinija ir Lietuva? Valstybių sienos sutartinės, o štai augalai auga ten, kur gali. Galime teigti, jog kultūrinė aplinka bei vietinės tradicijos apsprendžia kaip mes vartojam tas pačias vaistažoles. O kaip yra iš tikrųjų?

Atsakymus į šiuos ir daugiau klausimų lapkričio 25 d. 18:00 val. išgirsime iš kinų medicinos gydytojo, kineziterapeuto, biomedicinos mokslų daktaro Vitalijaus Naumavičiaus. Mielai kviečiame klausytis ir tikimės, jog čia pasisemsite informacijos, kuri šiuo metu yra ypatingai aktuali.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos