Sidebar

Vasario mėnesį, ilgametę patirtį turinti arbatos degustatorė – Ieva Virbalaitė, renginyje „Kiniškos arbatos magija Qi Baishi tapybos kūrinių fone”, supažindino dalyvius su kinų arbatos ruošimo paslaptimis.

Kinų arbatos gėrimo ceremonija 茶道 (chádào) - tai tūkstantmečius gyvuojanti kultūrinė praktika, skatinanti sąmoningumą ir harmoniją. Ji glaudžiai susijusi su kinų filosofija, religija ir kolektyviniu mąstymu.

Šiame renginyje šį kartą didesnį dėmesį skyrėme ne pačiai arbatos gėrimo ceremonijai, bet arbatos pasirinkimui, jos ruošimui bei ragavimui. I.Virbalaitė degustacijoje pristatė skirtingas arbatos rūšis ir jų auginimo ypatybes. Arbata Kinijoje yra rūšiuojama į: žaliąją绿茶 (lǜchá), juodąją 红茶 (hóngchá), ulongo乌龙茶 (wūlóng chá), baltąją 白茶 (báichá) ir puero普洱茶 (pǔěr chá) arbatas. Kiekvienai rūšiai būdingos savitos ypatybės, kurias lemia arbatos apdorojimo metodai, arbatmedžių amžius ir jų auginimo specifika.

Bene įdomiausia dalis buvo stebėti arbatininkę, kaip ji senoviniu būdu ruošia arbatžoles, jas sausai šildant, dar prieš užpilant karštu vandeniu. Degustacijos metu ragavome ulongus ir puero arbatą. Šios pasižymi įvairiu skoniu, todėl yra ypač mėgiamos arbatos entuziastų, norinčių suprasti įvairialypį Kinijos skonių pasaulį.

Tikimės, kad šiame renginyje dalyviai detaliau susipažino su kiniškomis arbatomis, neišsemiamos kinų kultūros subtilybėmis bei atrado kai ką naujo!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos