Sidebar

Balandžio 20 d. Vilniaus universiteto Konfucijaus institute minėjome Tarptautinę kinų kalbos dieną.

Šia proga studentus, bičiulius, visus, kurie domisi kinų kultūra, kvietėme dalyvauti šią dieną vykusiuose renginiuose.

Pirmiausia, klausėmės nuotolinės paskaitos apie šiuolaikinę internetinę kinų kalbą "Kinų socialinių tinklų žargonas", kurią skaitė mūsų partnerio universiteto, Šanchajaus Rytų Kinijos edukologijos universiteto lektorė doc. HE Xiaojia (何晓嘉副教授).

Mokantis kinų kalbos, kaip užsienio kalbos, galima pastebėti, kad kinų kalba kinta kartu su besikeičiančia visuomene. Atskiroms amžiaus grupėms būdingas tam tikras bendravimo stilius, naudoja tam tikrus žodžius, o rašytinė kalba internete yra visiškai atskira sritis. Šioje paskaitoje pranešėja pristatė keletą dažniausiai jaunimo tarpe naudojamų internetinių posakių, supažindino su šių posakių kategorijomis, daugiausia dėmesio skirdama kai kuriems su maistu ir gyvūnais susijusiems posakiams.

Antroje dalyje kvietėme studentus ir instituto svečius sudalyvauti protmūšyje apie kinų kultūrą ir kalbą. Džiaugiamės gausiai dalyvavusia įvairia publika, kuri aktyviai atsakinėjo į klausimus ir bendravo su bendraminčiais.

Tikimės, jog šią dieną pavyko praplėsti žinias apie kinų kultūrą.

Paskaitos įrašą galite klausytis čia:

https://youtu.be/STy4zcuMWDQ

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos