Sidebar

Paskutinįjį prieššventinį penktadienį parengėme dovaną mūsų universiteto sinologijos specialybės 1-ojo ir 2-ojo kurso studentams ir pakvietėme į pirmąsias nuotolines kaligrafijos dirbtuves. Rodos pandemijos laiku jau įpratome mokytis ir dirbti nuotolyje, tačiau išbandyti kaligrafiją, tai ir nauja patirtis ir galbūt dar viena paskata tobulėti.

kaligrafija stambiu planu

Juk kinų kaligrafija tradicinėje kinų kultūroje ir mene užėmė išskirtinę vietą ir daugiau nei 20 amžių išlaikė klasikinių estetinių kanonų tęstinumą. Net ir šiandieninėje Kinijoje kaligrafijos pamokos dažnai integruotos į mokymų programas vidurinėse mokyklose moksleiviams, o kai kuriose privačiose pradinėse mokyklose kaligrafijos mokyti pradedama nuo pirmosios klasės. 

Kaligrafija pirmas kursas

Kaligrafija mums, vakariečiams, ne tik kiniškos tapybos ištakų pajautimas, tačiau ir savotiška meditacija, susikaupimo ir atsipalaidavimo būdas, kuris šiandien yra itin reikalingas. Džiaugiamės galėdami tokią galimybę pasiūlyti ir Vilniaus universiteto studentams. 

kaligrafija antras kursas 

Džiugu, kad sinologijos specialybės studentai su noru gilina žinias apie kinų kultūrą. Šiose dirbtuvėse jie mokėsi, kaip taisyklingai laikyti teptuką, bandė įsisavinti kaip teisingai rašyti kaligrafijos linijas, susipažino su 5 kaligrafijos stiliais ir kǎishū 楷书 stiliumi mokėsi užrašyti laimės hieroglifą fú 福. 

kaligrafija stalas is kitos puses

Dėkojame mūsų naujajam partneriui – Rytų Kinijos edukologijos universitetui Šanchajuje ir nuostabiajai kaligrafijos meistrei Wang Yan 王彦, kuri taip pat yra ir mūsų kinų kalbos dėstytoja.

Esame tikri, kad naujajame žiemos-pavasario semestre mūsų institute sulauksime dar daugiau norinčių išbandyti kaligrafiją.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos