Sidebar

Pandeminiu laikotarpiu įpratome gyventi kitaip ir buvome priversti daugelyje sričių keisti savo įpročius. Bendrauti ir pramogauti nuotoliniu būdu šiandien yra netgi labiau normalu negu madinga. Dalyvauti renginiuose, studijuoti ar mokytis užsienio kalbų tapo paprasta ir itin patogu kad ir iš bet kurios pasaulio vietos.

Vasarą mūsų institutas veiklą pradėjo džiugia naujiena – birželį pasirašėme sutartį su naujuoju universitetu partneriu Šanchajaus Rytų Kinijos edukologijos universitetu ir pirmasis projektas su šiuo universitetu buvo įgyvendintas organizuojant nuotolinę studentų vasaros stovyklą rugpjūčio 9–15 dienomis. Per vieną savaitę studentai turėjo galimybę bent per nuotolį pasivaikščioti Šanchajaus gatvėmis, akimis pasigrožėti šarmingais miesto vaizdais ir įsitikinti, jog šis miestas yra ypatingas savo istorija, papročiais bei žmonėmis.

Stovyklos pradžia buvo skirta moderniojo Šanchajaus pristatymui ir tiesiai iš garsiosios Šanchajaus krantinės waitan 外滩, dėstytojai pasakojo apie miesto kultūrą, architektūrą ir ekonomiką. Turbūt nedaugelis žinote, jog ši krantinė yra saugoma teritorija kaip istorinis paveldas centrinėje Šanchajaus dalyje. Šiandien čia puikuojasi Lujiazui 陆家嘴 finansų centro dangoraižiai, akį traukia miesto simbolis – Šanchajaus bokštas. Nuo 1860 iki 1930 metų tai buvo galingas ir turtingas užsienio kapitalo įmonių centras, teisiškai veikiantis kaip uostas. Šiandien waitan itin mėgstama vietinių gyventojų bei miesto svečių, nes tai yra viena iš keleto vietų, kur atsiveria Šanchajaus miesto grožis.

krantine1

Kitomis dienomis Rytų Kinijos edukologijos universiteto dėstytojai ir studentai toliau pažindino mūsų studentus su Šanchajumi, pristatydami miestiečių gyvenimo įpročius, visuomeninio transporto galimybes, supažindino su aktyviu laisvalaikiu parke. Viena diena buvo skirta Rytų Kinijos edukologijos universiteto pristatymui, kur išvydome patį universitetą bei jo prieigas, studentų miestelį ir t.t.. Savaitgalis buvo skirtas pramogoms – virtualiai aplankėme prekybos centrus, sužinojome kaip šanchajiečiai linksminasi laisvalaikiu.

parkas1low

Stovyklos metu mūsų universiteto studentams buvo suteikta galimybė ne tik pasimokyti kinų kalbos, bet ir tiesiogiai pabendrauti užduodant klausimus. Pasak 4-ojo kurso sinologijos specialybės studentės Gabrielės, „mano nuomone, ši stovykla buvo puiki proga labiau susipažinti su Kinija, ypač su Šanchajaus miestu,  kuriame dar neteko lankytis, ir geriau įsigilinti į kultūrą, tradicijas bei vietos gyvenimą paliečiant įvairias temas tiesioginių paskaitų metu. Dėstytojai taip pat pasidalino naudingomis žiniomis susijusiomis su stovyklos metu nagrinėta informacija ar iškilusiais klausimais“.

Tikimės, jog ši stovykla buvo ir įdomi ir naudinga. Kviečiame sekti mūsų naujienas mūsų svetainėje ir Facebook paskyroje dėl artimiausiu metu organizuojamų nuotolinių renginių.

PC1lowPC4lowparkas5low

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos