Sidebar

Baigiantis mokslo metams, norime pasidžiaugti ir dar kartą pasveikinti 6 sinologijos specialybės studentus, kurie buvo apdovanoti  vienkartinėmis skatinamosiomis Konfucijaus instituto stipendijomis.

Pirmąjį mokslo metų pusmetį už stropų darbą ir pasiekimus studijų srityje buvo apdovanoti trys studentai: II-ojo kurso studentė Austėja Mažeikaitė, III-ojo kurso studentas Robert Čupaila ir IV-ojo kurso studentė Jonė Nortkutė. Antrąjį, pavasario pusmetį stipendijos buvo paskirtos dar trims sinologijos specialybės studentams: I-jo kurso studentei Godai Vadeikytei, II-ojo kurso studentei Gintarei Sprauniūtei bei III-ojo kurso studentei Karolinai Luneckienei.

Karolina Luneckiene

Dalijamės studentų-stipendininkų atsiliepimais, ką jiems reiškia kinų kalba ir kultūra. Goda Vadeikytė teigia: „Kinų kalbos mokymasis – tai dalis mano svajonės aplankyti tolimus rytų kraštus. Kinų kalba man taip pat padeda labiau pažinti Kinijos kultūrą. Žinoma, pirmieji kalbos mokymosi metai man yra labai didelis išbandymas, tačiau tai mane motyvuoja mokytis dar daugiau. Kol kas ateitis dėl pandemijos yra labai nenuspėjama, tačiau viliuosi, kad greitu laiku pavyks aplankyti ir pačią Kiniją, kur galėsiu panaudoti savo kinų kalbos žinias“.

Gintarė Sprauniūtė per kinų kalbą atrado naują siekį – skaityti kinų literatūrą ir todėl jos santykis su studijomis yra ypatingas: „Pasirinkdama šias studijas gana ilgai dvejojau, kadangi buvau girdėjusi, kokia sunki, net neįmanoma išmokti yra kinų kalba. Tačiau, pradėjus studijuoti, pajutau šios kalbos žavesį ir didžiulį malonumą besimokant. Mėgstu skaityti grožinę literatūrą, todėl intensyviai studijuoti kalbą mane motyvuoja begalinis noras skaityti kiniškas knygas. Svajoju panirti ir pažinti iki šiol man neprieinamą kinų literatūrą. Kinų kalbos ir kultūros studijos ne tik suteikia kasdienę galimybę sužinoti daug naujos informacijos apie šią tolimą kultūrą, bet ir kartu leidžia pažvelgti į pasaulį, istoriją iš kitokios, ne vakarietiškos perspektyvos, skatina permąstyti, kvestionuoti visas idėjas, kurias ankščiau laikiau savaime suprantamomis. Taigi, dabar šios studijos man yra ir kaip įdomus iššūkis ir kaip veidrodis, padedantis naujai pažvelgti į savo pačios kultūrą“.

Karolina Luneckienė Kiniją atrado dar vaikystėje: „Kiek save pamenu mokykloje, mane labiausiai domindavo senovės civilizacijos ir Kinija buvo viena iš jų. Man labai įdomi kinų kultūra, istorija, filosofijos, mitologija, pati kalba. Visada atrodė, kad mokytis hieroglifus turėtų būti sunku, bet, pradėjus mokytis kinų kalbos, supratau, kad hieroglifus išmokti nėra sunku, svarbu atrasti sau tinkamiausią mokymosi būdą. Visa kinų kultūra yra be galo įdomi, ir tai šias studijas padaro dar patrauklesnėmis“.

Ši Konfucijaus instituto įkurta stipendija yra paskata studentams labiau gilintis į sinologijos studijas, o pastangos visuomet lieka pastebėtos ir įvertintos. Džiaugiamės aktyviu studentų darbu ir puikiais rezultatais. Sveikiname mūsų šauniuosius studentus ir viliamės, jog susidomėjimas Kinijos kultūra nesibaigs studijomis, o išaugs į ryškiai matomus darbus.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos