Sidebar

Sutikime, jog suspindus pirmiesiems pavasario saulės spinduliams, atbunda ne tik gamta, bet ir žmogus. Būtent dabar yra geriausias metas pasirūpinti savimi, savo emocijomis bei kūnu. Tačiau prieš pradedant mankštintis, yra svarbu pažinti kokį vaidmenį fiziniam pasirengimui turi kvėpavimas.

Tokią galimybę išgirsti apie kvėpavimo naudą bei metodus mūsų paskaitų klausytojai turėjo praeitą savaitę Liang Wenming paskaitoje „Respiracinė sistema ir kvėpavimo metodai”.

Šiandieniniame pasaulyje žmonės kovoja su ligomis, kurias sukelia netaisyklingas kvėpavimas. Šiuo metu gyvename pandemijos laikotarpiu ir, kaip niekada anksčiau, taisyklingai kvėpuoti tapo itin svarbu. Taigi, paskaitoje buvo pristatyta žmogaus respracinė sistemą bei kvėpavimo metodai, kur sužinojome, kas yra gydomasis kvėpavimas, kaip sustiprinti plaučius ir kaip visa tai gali pagerinti bendrą sveikatos būklę.

Pagrindinis šios paskaitos tikslas buvo supažindinti klausytojus su kvėpavimo sistema, valingu ir nevalingu kvėpavimu, kvėpavimo organais bei skirtingais kvėpavimo metodais bendrai (apnėja, sąmoningas kvėpavimas, kontroliuojamas kvėpavimas). Buvo įdomu išgirsti apie atvirkštinį kvėpavimą pilvu, kuris yra vienas iš pagrindinių kiniškų gydomosios mankštos čigong praktikos dalių. Sužinojome apie hiperventiliacijos naudą, kaip diafragminis kvėpavimas gali padėti išvengti rimtų susirgimų. Čia pat turėjome galimybę kartu su instruktoriumi išbandyti sąmoningą ir diafragminį kvėpavimą.

Svarbu akcentuoti, jog kvėpavimas yra vienas iš pagrindinių rytų praktikų aspektų ir taip pat turi labai didelę reikšmę tradicinėse kiniškose praktikose kaip čigong ir taidzi. Primename, kad šias praktikas galite išbandyti mūsų institute, prieš tai užsiregistravus mūsų sistemoje. Kvėpuokime taisyklingai ir būkime sveiki!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos