Sidebar

Prieš daugiau nei du tūkstančius metų parašytas ir karybos ekspertui Sunzi priskiriamas veikalas „Karo menas” yra vienas plačiausiai žinomų, verčiamų ir skaitomų kinų kultūros tekstų pasaulyje.

Jis įtraukiamas į mokymo programas garsiausiose karo akademijose ir yra vertinamas profesionalų. Bet tuo pačiu metu jis yra tapęs ir kultine populiariosios kultūros ir šiuolaikinio modernaus pasaulio dalimi, kai „Karo meną” naudoja, mėgstamiausiu tekstu įvardina net ir tie, kurių niekaip neįtartum išvis skaitant bet kokias knygas.

Lapkričio 10 d. 17:30 val. kviečiame į Vilniaus apskrities A. Mickevičiaus viešosios bibliotekos Didžiąją salę (adresu Trakų g. 10), į paskaitą "Sunzi "karo menas": knyga, idėjos, reikšmė", kurią skaitys doc. dr. Vytis Silius.

Šioje paskaitoje pasiaiškinsime istorines šio teksto atsiradimo aplinkybes bei svarbiausias idėjas. Koks santykis tarp karo ir kovos? Kaip kariauti siūlo Sunzi? Kokia yra ideali pergalė kare? Galiausiai, kur slypi šio teksto ilgaamžiškumas ir universalumas?

Renginys nemokamas, be registracijos.

Maloniai kviečiame dalyvauti!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos