Sidebar

Prieš daugiau nei du tūkstančius metų parašytas ir karybos ekspertui Sunzi priskiriamas veikalas “Karo menas” yra vienas plačiausiai žinomų, verčiamų ir skaitomų kinų kultūros tekstų pasaulyje. Jis yra įtrauktas į garsiausių karo akademijų mokymo programas ir yra itin vertinamas profesionalų. Bet tuo pačiu metu jis yra tapęs ir kultine populiariosios kultūros bei šiuolaikinio modernaus pasaulio dalimi, kai “Karo meną” naudoja bei mėgstamiausiu tekstu įvardina net ir tie, kurie net nėra itin dideli knygų skaitovai ar šios srities žinovai.

Šioje paskaitoje pasiaiškinsime istorines šio teksto atsiradimo aplinkybes bei svarbiausias idėjas. Koks santykis tarp karo ir kovos? Kaip Sunzi kariauti siūlo? Kokia yra ideali pergalė kare? Galiausiai, kur slypi šio teksto ilgaamžiškumas ir universalumas?

Pranešimą skaitys konfucianizmo tyrinėtojas dr. Vytis Silius, kelis metus dirbęs Sun Yat-seno universitete.

Kviečiame atvykti kitą antradienį, lapkričio 15 d., 18 val.  į Didžiąją Konfucijaus auditoriją, adresu M. K. Čiurlionio g. 21 (vidinis kiemas).

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos