Sidebar

Paskaitų cikle „Kiniško budizmo tekstai“ bus kalbama apie kinišką budizmą, remiantis penkių itin reikšmingų budistinių tekstų rinkinių turinio, idėjų bei įtakos kiniškai kultūrai pristatymu. Paskaitas veda Rytų filosofinių sistemų ir religijų tyrinėtojas, filosofijos mokslų dr. Tadas Snuviškis.

Ketvirtoji paskaita skirta „Mahāyānos tikėjimo sužadinimo traktatui“

, kuris išsiskiria savo milžiniška įtaka kiniškam budizmui nors ir nėra sūtra. Šiame veikale enciklopediškai apibūdinama kas yra mahāyānos esmė – tai vienas protas 一心 , kuris savo prigimtimi yra amžinai nubudęs. Kita vertus šią prigimtį nuo pradžios taipogi drumsčia įgimtas neišmanymas, kuris atsakingas už reiškinių atsiradimą ir nubudusios prigimties paslėpimą. Pažinimo ir tikrovės struktūrų apibūdinimas bei bodhisattvos praktika vedantį į tikėjimo sužadinimą prigimtinai nubudusiu protu yra šio traktato tikslas.

Lapkričio 30 d. kviečiame klausytis jau ketvirtosios nuotolinės paskaitos iš ciklo apie budistinius tekstus.

VU Konfucijaus institutas is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Kiniško budizmo tekstai 4: Mahāyānos tikėjimo sužadinimo traktatas 大乘起信論

Time: Nov 30, 2022 06:00 PM Helsinki

Join Zoom Meeting

https://liedm.zoom.us/j/93793739783?pwd=SUNjYy90bExWM3R0NWZuNGJJR2FqZz09

Meeting ID: 937 9373 9783

Passcode: 120691

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos