Sidebar

Arbatos gėrimas – magiškas ritualas, kuris gaivina, tonizuoja, ramina. Ar susimąstėme, kokią arbatą geriame, kaip ji atsirado mūsų puodelyje,

ar tai yra tas pats arbatos lapelis, matytas arbatų plantacijos nuotraukoje? Arbatos kelias nuo pačio augalo iki tinkamo naudoti arbatai yra specialiai apdirbamas. Tai ypatingo meistriškumo reikalaujantis procesas, kuriame žmogus sąveikauja su gamta, prisitaiko prie jos ir atskleidžia kerinčias arbatos skonio bei kvapo savybes. Būtent skirtingi gamybos procesai sukuria arbatų įvairovę.

Giedriaus foto 4     Giedriaus foto 5

Lapkričio 19 d. VU Konfucijaus institutas suorganizavo nuotolinę viešą paskaitą “Arbatos kelias: nuo arbatmedžio iki puodelio”, kurios pranešėjas – arbatos kultūros žinovas bei tyrinėtojas Giedrius Šapoka. Klausytojai turėjo progą išgirsti, kur auga seniausias arbatos medis, kokie pokyčiai Kinijos arbatos industrijoje įvyko 2005 metais, susipažino su arbatos rūšimis. Paskaitos metu įsitikinome, jog arbatos kelias išties nelengvas, ir tai ypatingo meistriškumo reikalaujantis procesas, kuriame žmogus sąveikauja su gamta, prisitaiko prie jos ir atskleidžia kerinčias arbatos skonio bei kvapo savybes. Būtent skirtingi gamybos procesai sukuria arbatų įvairovę. Džiaugiamės galėdami dalintis žiniomis, kas yra gera arbata, kaip nuimamas derlius, su kokiais iššūkiais tenka susidurti arbatos meistrams, kurie siekia užtikrinti nepriekaištingą šio magiško gėrimo kokybę ir skonį. 

Giedriaus foto 1    arbata Giedrius foto

123436274 3728059720579818 1505236079527140467 n     123446835 378965983184227 7049073448058152502 n

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos