Sidebar

 

Naujas semestras prasideda naujomis žiniomis. Todėl kaip ir kiekvienais metais, šį rudenį taip pat buvo rengiamas docentės dr. Lortetos Poškaitės viešų paskaitų ciklas skirtas kinų kultūros aspektams pristatyti.

Paskaitų ciklo, kuris vyko Kaune, Lietuvos sporto universitete, tikslas buvo supažindinti klausytojus su kūno bei lyčių samprata kinų kultūroje. 

Moterų pėdų bintavimas, ilgaamžiškumo ir nemirtingumo siekimas, vyrų ir moterų alchemija, lytiniai santykiai, šiuolaikinis „kūno menas“ – tai tradicinės ir šiuolaikinės kinų kultūros aspektai bei reiškiniai, kurie ypatingai domino ir tebedomina vakariečius. Paskaitose docentė dr. Loreta Poškaitė atsakėi ir į bendresnius klausimus - pavyzdžiui, kas sieja kinų mediciną ir daoistų alchemiją? Ar moterų pėdų bintavimas reiškė jų pažeminimą? Ar tikrai lytiniai santykiai yra neatsiejama daoizmo alchemijos dalis? Kodėl kinų mene buvo vengiama apnuoginto kūno vaizdavimo, ir kokią vietą jame užėmė „pavasario paveikslėlių“ (erotinis) menas? Kodėl homoseksualūs santykiai imperinėje Kinijoje nebuvo taip smerkiami, kaip Vakarų kultūroje? Kokią žinią siunčia kinų menininkai avangardistai savuoju „kūno menu“, kuris daugelį šokiruoja savo smurtiškumu?

bintuota peda

Paskaitų programa:

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos