Sidebar

Akupunktūra – keletą tūkstančių metų taikomas kinų medicinos gydymo būdas, praktikuojamas ne tik Kinijoje, kitose pietryčių Azijos šalyse, bet ir visame pasaulyje. Praktikuojantys šį metodą specialistai vadovaujasi idėja, kad gyvybę palaikanti energija Qi [či] kūne teka kanalais. Sutrikus šiai tėkmei, vystosi ligos. Adatomis veikiant kanaluose esančius taškus, atstatoma Qi cirkuliacija, o tuo pačiu ir sveikata.

 

Gegužės 24 d. klausėmės gydytojo, akupunktūros specialisto, medicinos mokslų daktaro Dainiaus Butvilo paskaitos „Kaip veikia akupuntūra?“. D. Butvilas stažavosi Kinijoje, Tianjin tradicinės kinų medicinos universitete ir šiuo metu aktyviai taiko kinų medicinos praktikas Lietuvoje.

Pirmoje paskaitos ieškojome atsakymų į klausimus, kaip veikia akupunktūra, ar tai saugi procedūra ir koks yra akupunktūros terapinis poveikis.

Norint atsakyti kaip veikia akupunktūra, pasak pranešėjo, pirmiausia reikia įsiklausyti kaip veikia mūsų organizmas. Akupunktūra (kinų k. zhēnjiǔ 针灸) atsirado Kinijoje prieš kelis tūkstančius metų, na o Europoje pradėta taikyti tik nuo XVII a.

Tai gydymo metodas kuomet dirginami tam tikri taškai ir iššaukiama vidaus organų reakcija. Šių taškų stimuliavimas padeda atstatyti prarastą balansą bei tolygią energijos tėkmę.

Nes sutrikus energijos tėkmei, ima vystytis ligos. Sutrikimų priežastis gali būti nerimas, kurio pagrindas yra baimė. O baimė trikdo gyvybinės energijos tėkmę. Tuo tarpu liūdesys sekina Qi atsargas.

Antroje dalyje gilinomės kaip akupunktūra gali būti pritaikyta šiuolaikinėje vakarų medicinoje.

Buvo bandoma sugretinti vakarų mediciną ir kinų tradicinę mediciną.

Paskaitos pabaigoje D. Butvilas teigė, jeigu norime rasti atitikmenų ir paaiškinti tai, kas nepaaiškinama žinomais metodais, mes tą galime padaryti, pavyzdžiui, akupunktūros pagalba.

Vėliau renginio dalyvių laukė klausimų sesija, kurią galite perklausyti renginio įraše.

Tikime, jog ši paskaita pagilino supratimą apie mūsų kūne ir už jo ribų vykstančius procesus, bei paskatino ieškoti naujų atsakymų į senus klausimus.

Kviečiame pasiklausyti paskaitos įrašo:

https://youtu.be/GXBPB6SSGKs

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos