Sidebar

Gruodžio 14-liktą dieną vyko nuotolinė vieša paskaita ,,Imunitetas Kinų medicinoje“. Paskaitą vedė gydytojas, akupunktūros specialistas, medicinos mokslų daktaras Dainius Butvilas, stažavęsis Kinijos Tianjin tradicinės kinų medicinos universitete bei praktikuojantis kinų mediciną Lietuvoje. Paskaitoje buvo aptariama imuniteto samprata tiek šiuolaikinėje, tiek tradicinėje kinų medicinoje, pristatomi pagrindiniai kinų medicinos principai– pusiausvyra ir tėkmė.

Daug dėmesio skirta tradicinės kinų medicinos pagrindo – gyvybinės energijos Qì 氣 aiškinimui, pristatytos pagrindinės jos rūšys. Paskaitos pranešėjas atsakė į klausimus, kaip, kinų medicinos supratimu, žmogaus kūnas susijęs su gamta, kaip sveikatą veikia oro sąlygos, mityba, kokie organai ir jų funkcijos laikomi svarbiausiais stiprų imunitetą lemiančiais veiksniais?

Pateikiamos išvados, jog norint sustiprinti ar nuraminti imuninės sistemos reakcijas, svarbiausia efektyviai gydyti esamus susirgimus, žinoti ir laikytis Qì 氣energijos tėkmės ciklo, užsiimti įvairiomis fizinės ir emocinės saviugdos praktikomis bei būti harmonijoje su cikliškai besikeičiančia gamta. Paskaitos klausytojams pateiktas visiškai kitoks, tradicinės kinų medicinos suformuotas, kūno, sveikatingumo ir imuniteto paaiškinimas, duotos konkrečios sveikatą gerinti skirtos mitybos, fizinio aktyvumo, masažo technikų rekomendacijos.

Klausytojams buvo suteikta galimybė ne tik pažvelgti į savo savijautą iš kito požiūrio taško, bet ir sužinoti apie unikalius imuniteto stiprinimo metodus, kurie galbūt tapo naudingais įpročiais.

Įrašo nuoroda: https://www.youtube.com/watch?v=nWkpv7A_jps&t=2086s

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos