Sidebar

Rugsėjo 8 d. smagiai šurmuliavo sinologijos specialybės studentai mūsų instituto surengtoje Rudens vidurio šventėje, kuri šiemet Kinijoje buvo švenčiame rugsėjo 10-ąją. Ši šventė, dar vadinama Mėnulio švente arba Mėnulio pyragų švente, kuri žymima kiekvienais metais ir skaičiuojama pagal mėnulio kalendorių aštuntojo mėnesio 15-ąją dieną, per Mėnulio pilnatį.

Šventės metu studentai turėjo galimybę susipažinti, gyvai pabendrauti su kinakalbiais dėstytojais bei išgirsti iš jų pačių, kaip ši šventė švenčiama Kinijoje.

zhong qiu jie

Rudens vidurio šventė turi gilias daugiau kaip 2000 metų tradicijas kaip rudens derliaus nuėmimo laikotarpio pabaigą, kai šeimos nariai tradiciškai susirinkdavo valgyti mėnulio pyragėlių ir grožėdavosi pilnatimi. Kartu ši diena skirta padėkoti dievams už suteiktas gėrybes.

received 4658590452551421662983604315

Tradiciškai manoma, kad rudens vidurio diena yra palanki vestuvėms, nes tikima, kad Mėnulio deivė suteikia poroms santuokinę palaimą.

Kinijoje Rudens vidurio šventė simbolizuoja šeimos susijungimą ir šią dieną visos šeimos vakare stebi ir grožisi Mėnuliu.

Tačiau kokia gi šventė be skanumynų! Mėnulio pyragaičių valgymas šią dieną - šimtmečių senumo tradicija. Mėnulio pyragėliai simbolizuoja apsijungimą ir yra pagrindinis šios šventės gardumynas. Kai kurie žmonės juos vis dar aukoja Mėnuliui ir jo dievams, ar dovanoja giminaičiams ir draugams. Švenčiant Rudens vidurio šventę, mėnulio pyragaičių valgymas yra esminis paprotys ne tik Kinijoje, bet ir kitose Azijos šalyse. Pyragėliai gali būti įvairiausių įdarų ir skonių, nuo sūraus iki saldaus, su riešutais, vanile, raudonųjų pupelių pasta ir kitais.

Dažniausiai jie valgomi kaip desertas ir svarbiausia yra pyragėlį dalintis su kitais. Tai laikoma svarbiausia šventės dalimi, nes šis skanėstas simbolizuoja vienybę ir klestėjimą. Dauguma netgi sako, kad dalijantis mėnulio pyragėliu jų skonis tampa net geresnis.

Tuo galėjo įsitikinti ir visi dalyvavusieji šioje šventėje. Čia ragavome autentiškus, ką tik iškeptus mėnulio pyragėlius su įvairių riešutų ir sėklų bei raudonųjų pupelių pastos įdaru. Džiaugiamės taip gražiai pradėję naujuosius mokslo metus.

received 1033856490502828received 632479981821673

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos