Sidebar

Ši vasara mūsų institutui buvo ypatinga, nes surengėme išsvajotą ir ilgai planuotą vaikų vasaros stovyklą. Stovykla šiemet veikė viena pamaina – nuo birželio 27 d. iki liepos 1 d.

Įvairi ir aktyvi stovyklos programa patraukė ne tik pas mus besimokančių vaikučių ir jų tėvelių dėmesį – kai kuriems tai buvo pirmoji ir, tikimės, neužmirštama pažintis su kinų kalba ir kultūra. Vaikai dvejose – pradedančiųjų ir pažengusiųjų grupėse, 5 dienas dainuodami kiniškas dainas, kartodami dažniausiai vartojamas frazes bei rašydami hieroglifus, mokėsi kinų kalbos. Čia jiems pristatėme ypatingą meno rūšį – kaligrafiją ir pamokėme užrašyti po pirmąjį savo hieroglifą. Kiekvieną rytą mankštinomės Šaolino vienuolių kovos menų dvasia. Vaikams buvo suteikta galimybė išbandyti šaudymą iš lanko, pajausti ką reiškia rankoje laikyti kardą ir kitus būtinus kovos atributus.  Pažintinėse pamokose vaikams ne tik pristatėme kinišką operą, pagrindinius kinų etiketo akcentus, bet ir mezgėme kartu kinišką mazgą bei nupynėme draugui apyrankę.

Čia ne tik mokėmės, bet ir draugavome bei pramogavome, žaisdami su naujais kiniškais stalo žaidimais, skaitėme knygas, gilinomės į tradicinę kinų aprangą ir puošėmės įvairių laikotarpių drabužiais.

Stovykloje dirbo diplomuoti, su vaikais daugiametę patirtį tiek Lietuvoje, tiek Kinijoje turintys mokytojai.

Stovyklos pabaigoje surengtoje uždarymo ceremonijos šventėje vaikai tėveliams gebėjo pademonstruoti per savaitę įgytas kinų kalbos žinias ir kartu su kinų kovos meistrais Liang Wenming ir Wang Junli surengė kovos menų pasirodymą. Šventėje ragavome kiniškus skanėstus, dalinomės įspūdžiais ir geromis emocijomis, kurios, tikime, neišblės ir kitą vasarą jau dabar vaikų taip laukiamoje stovykloje. Puikūs tėvelių atsiliepimai skatina tokias veiklas organizuoti ir toliau!

Vilniaus universiteto Konfucijaus institutas – vieta, kur skleidžiasi tradicinė kinų kultūra, ir mes, kinų kultūros specialistai, ją mielai pristatome besidomintiems – kuriame nenutrūkstamą kultūrų dialogą, o tai skatina ne tik pažinti kitą, bet ir labiau pasigilinti į savo šalies kultūros klodus.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos