Sidebar

Paskutinįjį gegužės mėnesio penktadienį, gegužės 27 d. kvietėme visus – ir studentus ir bičiulius, apsilankyti mūsų institute. Šią popietę skyrėme susipažinimui su kinų kultūra per Laozi išmintį ir tikrą kinišką arbatą.

Arbatų degustaciją pristatė kiniškos arbatos žinovė Ieva Virbalaitė ir supažindino mus su vidutinės fermentacijos arbatomis (ulongais). Susirinkusieji sužinojo, kurioje Kinijos dalyje auga ši arbata, kaip ji paruošiama ir tiekiama. Tačiau bene labiausiai nustebino šių arbatų skonio spektras – nuo lengvai gaivinančios iki tonizuojančios. Šis stebuklingas gėrimas maloniai šildė ir nukėlė mintimis į tolimą Kiniją, o degustatorės įdomiai parengta programa dar ir praturtino naujomis žiniomis.

Kita vakaro dalis buvo skirta gilesniam susipažinimui su Laozi tezėmis, kurias plakatuose dalyvavusieji galėjo išvysti surengtoje parodoje. Kaip pastebėjo daugelis, amžinosios šio išminčiaus tiesos itin aktualios ir šiandien, todėl kiekvienas, skaitydamas senąją kinų išmintį galėjo pritaikyti tiek sau, savo aplinkai ar platesniame – pasaulio –kontekste.

Buvo smagu pasimatyti, pasidalinti mintimis, atrasti kažką naujo ir įsileisti, pagaliau, taip ilgai lauktą vasarą...

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos