Sidebar

Šių metų kovo 25 d. VU Konfucijaus instituto iniciatyva KTU inžinerijos licėjuje (S. Lozoraičio g.) buvo iškilmingai atidaryta Konfucijaus klasė. Tai antroji Konfucijaus klasė Lietuvoje ir pirmoji Kauno mieste.

Virtualiame renginyje dalyvavo VU Konfucijaus instituto direktorės iš Lietuvos ir Kinijos pusių - Onutė Jankauskaitė ir prof. Zhou Jie, Kinijos Liaudies Respublikos ambasados atstovas patarėjas p. Baihua Qu, licėjaus direktorius dr. Dainius Žvirdauskas, pavaduotoja ugdymui ir kinų kalbos mokymo programos licėjuje kuratorė Vilda Kiaunytė, licėjaus mokiniai ir mokytojai. Renginyje skambėjo garbių svečių sveikinimai, buvo pristatytas filmas apie licėjų, buvo atidengta Konfucijaus klasės lentelė, o čia kinų kalbą pramokę gimnazistai papuošė renginį deklamuodami senovinius kinų eilėraščius. Po iškilmingos dalies prof. Zhou Jie visus pakvietė paklausyti jos skaitomos paskaitos “ Kiniškų hieroglifų žavesys”, kur buvo išryškinti kinų kalbos skirtumai nuo kitų kalbų ir akcentuojama šios kalbos mokymosi nauda, kai bandoma vienu metu apjungti vaizdines (piktogramų) ir garsines (tarimo) sistemas.

Kinų kalba licėjuje dėstoma nuo 2015 m., šiuo metu pamokos vyksta ir Lozoraičio g. , ir Vaidoto g. pastatuose. Mokytojai Rūta Marija Milbutaitė (S. Lozoraičio g.) ir Karolis Sabeckis (Vaidoto g.) moko daugiau nei 30 mokinių nuo 5 iki 12 kl.

Nuoširdžiai džiaugiamės galėdami prisidėti prie kinų kalbos mokymo bei Kinijos kultūros sklaidos. Dėkojame licėjui už ilgametį nenutrūkstamą bendradarbiavimą bei tikimės gražių projektų ateityje!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos