Sidebar

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet vyksta „Kinų kalbos tilto” tarptautinis kinų kalbos konkursas, kurį organizuoja Konfucijaus institutų būstinė. Tiesa, dėl susikosčiusių aplinkybių, konkursas vyksta netradiciniu - nuotoliniu būdu. Kiekvienos šalies atstovas turėjo atlikti dvi užduotis: sukurti vaizdo klipą, kuris buvo vertinamas komisijos bei sudalyvauti kinų kalbos ir kinų kultūros žinias parodančiame egzamine. Labai džiaugiamės, kad šiais metais Lietuvai atstovavo ne vienerius metus Kinijoje studijavusi Vilniaus universiteto sinologijos specialybės IV-ojo kurso studentė Akvilė Radauskaitė ir ketvirtus metus kinų kalbą besimokanti Klaipėdos Ąžuolyno, mūsų Konfucijaus instituto partnerės, gimnazijos moksleivė Simona Erminaitė. 
Norime pasidalinti su jumis Akvilės kurtu vaizdo įrašu, kurį filmavo gimtojoje Marijampolėje. Šiame filmuke Akvilė trumpai prisistato, papasakoja priežastis, lėmusias pasirinkimą studijuoti kinų kalbą ir perduoda mums savo idėją: visi esame vienas pasaulis - viena šeima, todėl turime vieni kitiems padėti dėl bendros žmonių gerovės. Iki spalio mėnesio pabaigos vyksta balsavimas žiūrovų favoritui išrinkti. Už Akvilę galite balsuoti programėlėje „Chinese Bridge".
 

Akvilės vaizdo įrašą galite pažiūrėti paspaudę nuorodą žemiau:
https://www.facebook.com/watch/?v=2772932666321700

121604414 345701223168226 2781310130130417851 n 2
© Akvilė Radausakitė. Nuotrauka iš asmeninio archyvo.

Gimnazistų grupėje Lietuvai atstovavusi Simona Erminaitė „Kinų tilto" kalbos konkursui nutapė piešinį remdamasi tradicine kinų tapyba. Štai kaip apie pačią kinų kalbą ir dalyvavimą konkurse atsiliepia Simona: „Kinų kalbą pradėjau mokytis, nes stojant į savo gimnaziją sužinojau, jog yra galimybė ją išmokti, o mane visuomet domino Rytų Azijos kultūros ir labai patikdavo kaip skamba jų kalbos. Taip pat mane pastūmėjo girdimos istorijos iš kinų kalbos jau besimokančių mokinių, kurie pasakojo apie tai kiek galimybių suteikia šios kalbos studijavimas ir kokia gera atmosfera vyrauja pamokose. Dalyvavimas "Kinų kalbos tilte" man suteikė nuostabią galimybę pasitikrinti savo kinų kalbos gebėjimus bei juos praplėsti. Nors viskas vyko internetu, tai vis vien suteikė naujų patirčių ir nors buvo šiek tiek baisu varžytis su kitais tarptautiniu lygiu, bet išliko vien geros patirtys įveikus savo baimes bei pamačius kitų dalyvių draugiškumą ir vieni kitų palaikymą."

rsz img 20200923 200407
© Simonos Erminaitės nutapytas piešinys

Labai džiaugiamės Akvilės ir Simonos dalyvavimu konkurse bei linkime didžiausios sėkmės toliau besimokant kinų kalbos!

Dalyvavimas ,,Kinų kalbos tilto” konkurse yra nepamirštama ir naudinga patirtis, todėl raginame sinologijos studentus bei kitus, besimokančius kinų kalbos, išbandyti savo jėgas ir žinias kitų metų konkurso atrankos etape pavasarį.

 
 
Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos