Sidebar

Kovo 3 d. , ketvirtadienį, 18 val. kviečiame į nuotolinę paskaitą, kurioje bus aptariamos trys svarbiausios Kinijos filosofijos kryptys (konfucianizmas, daoizmas ir budizmas), pagrindinį dėmesį skiriant konfucianizmo ir daoizmo polemikai su budizmu. Konfucianizmas ir daoizmas, įtakingiausios vietinės Kinijos filosofijos kryptys, nuo II a. susidūrė su naujo mokymo Kinijoje - budizmo (atkeliaujančio iš Indijos ir Centrinės Azijos), „konkurenciniu“ iššūkiu.

Prasidėjo budizmo, kaip iš pradžių svetimo mokymo Kinijai, integracija, kuri truko šimtmečius. Per šį laiką virė trijų filosofijų debatai, kurių savotiškas „nugalėtojas“ tapo budizmas ne tik galiausiai įsitvirtinęs Kinijoje (o vėliau ir visoje Rytų Azijoje), bet stipriai paveikęs ir konfucianizmo bei daoizmo mokymus. Šis istorinis periodas paskaitoje bus aptariamas analizuojant pagrindinius įtampos taškus tarp konfucianizmo, daoizmo bei budizmo (didžiausią dėmesį skiriant pastarajam).

Paskaitos pranešėjas filosofas, Rytų filosofinių sistemų ir religijų tyrinėtojas, dr. Tadas Snuviškis (Lietuvos kultūros tyrimų institutas).

Renginys vyks nuotoliniu būdu Zoom platformoje ir bus įrašinėjamas. Junkitės čia:

Join Zoom Meeting

https://liedm.zoom.us/j/81191397608?pwd=M1JzcUttbm9rYzdtUFNaamhBRG1jUT09

Meeting ID: 811 9139 7608

Passcode: 090837

Dėl detalesnės informacijos, prašau kreiptis

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos