Sidebar

Vasario ir kovo mėnesį VU Konfucijaus instituto praktikantės vedė kinų kultūros pažintines pamokas.

Pamokos vyko šešiose Lietuvos mokyklose: Kazlų Rūdos Kazio Griniaus gimnazijos skyriaus Prano Dovydaičio progimnazijoje, Kaišiadorių r. Žiežmarių gimnazijoje, Rumšiškių Antano Baranausko gimnazijoje, KTU Inžinerijos licėjuje, VGTU Inžinerijos licėjuje ir Vilniaus Fabijoniškių gimnazijoje.

Pamokų metu mokiniai susipažino su kinų kaligrafija, mokėsi jos istorijos ir patys rašė Naujametinius palinkėjimus kinų kalba. Taip pat mokiniai susipažino su matematika Kinijoje: sužinojo skirtingų skaičių ir skaičių kombinacijų simboliką, sėkmingus skaičius ir jų prasmes, taikydami Kinijos algebros skaičiavimo taisykles sprendė matematinius uždavinius.

Šį pamokų ciklą užbaigė Kaišiadorių r. Žiežmarių gimnazijos mokinių kaligrafijos darbų paroda VU Konfucijaus institute. Į institutą atvykę mokiniai ne tik išvydo savo eksponuojamus darbus, bet ir susipažino su Honkongo kung fu filmais, sudalyvavo arbatos degustacijoje, kurioje ragavo žalią (kin. 绿茶 lǜchá) ir baltą (kin. 白茶báichá) arbatą.

Dėkojame mokiniams dalyvavusiems mūsų pažintinėse pamokose ir laukiame jų vėl sugrįžtant!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos