Sidebar

Kinų Naujuosius metus paminėjome surengdami mūsų institute vaikų protmūšį.

Renginyje dalyvavo moksleiviai, kurie mokosi kinų kalbos Vilniaus gimnazijose ir Konfucijaus institute. Kai kurie iš jų buvo pasipuošę raudonais apdarais, kas sukūrė dar didesnį šventės įspūdį, nes raudona spalva kinų kultūroje simbolizuoja sėkmę. Naujųjų metų šventiniu laikotarpiu raudona spalva tampa ir pagrindiniu akcentu.

Protmūšyje net 30 vaikų demonstravo įgytas kinų kalbos, kultūros bei geografijos žinias, rungėsi dėl pirmosios vietos ir pabendravo su bendraminčiais. Mokiniai nenusileido kūrybiškumu kuriant savo komandų pavadinimus. Viena iš jų – mandarinai, puikiai atitiko ir šventinę simboliką. Kinų kultūroje Naujųjų metų laikotarpiu, citrusiniai vaisiai yra viena iš svarbių dovanų.

Visi protmūšio dalyviai už pademonstruotas žinias gavo simbolines dovanėles. Šventės metu vaišinomės kiniškais saldumynais, bendravome, fotografavomės bei išsakėme vieni kitiems palinkėjimus.

Drakoniško veržlumo Naujais 2024 metais!

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos