Sidebar

Gegužės 8 d. vyko konkursas „Kinų kalbos tiltas“. Šiemet dalyvavo 4 studentai ir 3 gimnazistai iš skirtingų Lietuvos regionų.

Universiteto studentai pirmojoje konkurso dalyje dalijosi kinų kalbos žiniomis pristatydami trumpą kalbą tema „Vienas pasaulis, viena šeima“.  Atsakinėdami į klausimus studentai pasidalijo kalbos mokymosi patirtimi, pademonstravo Kinijos istorijos ir kultūros žinias bei išsakė savo nuomonę konkurso temos klausimu.

Komisijos nariai ir žiūrovai stebėjo skirtingus ir puikius pasirodymus, kuriuose skambėjo populiari kinų liaudies daina „Jazminas“, žavėjomės kiniška tapyba ant neįprastų paviršių bei stebėjome kiniško maisto gamybą.

Studentų kategorijoje konkursą laimėjo Vilniaus universiteto Sinologijos specialybės II-o kurso studentė Emilija Vilkaitė, kuri pademonstravo ne tik puikias kinų kalbos žinias, bet ir savo talentą parodė įdomiu būdu - kiniška tapybą perkėlė į nagų dizainą.

Emilijos Vilkaites KKT 1 vieta

Gimnazistų pogrupyje šių metų tema „Kilk aukštai su kinų kalba“ ir šioje kategorijoje rungėsi 3 dalyviai. Džiaugiamės drąsiais gimnazistais, kurie nepabūgo pademonstruoti savo kinų kalbos gebėjimų, kiniškai atsakinėjo į klausimus ir pristatė savo talentus. Pirmąją vietą šiame pogrupyje laimėjo Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos gimnazistė Goda Vasiliauskaitė, komisijos narius ir žiūrovus sužavėjusi kinišku šokiu.

Šiais metais konkursas vyko nuotoliniu būdu. Konkurso svečias, ambasadoriaus patarėjas Qu Baihua savo kalboje sakė, kad nors naujoji epidemija vis dar plinta, tačiau tai neturėjo įtakos dalyvių entuziazmui mokytis kinų kalbos ir nesumažino noro pažinti kinų kultūrą. Tokie konkursai kaip šis, ne tik sumažina atstumą tarp dviejų tolimų šalių, bet ir sustiprina tarpusavio supratimą.

Vilniaus universiteto Azijos ir transkultūrinių studijų instituto direktorė Kristina Garalytė pasidžiaugė, jog kinų kalba ir kinų kultūra Lietuvoje vis labiau populiarėja. Užsienio kalbų mokymasis jauniems žmonėms, ypač kinų ir kinų kultūros, yra labai vertinga patirtis karjeros pradžioje ugdant tarpkultūrines kompetencijas ir kitokį suvokimą.

Džiaugiamės jaunaisiais talentais ir viliamės, jog kitais metais konkurse „Kinų kalbos tiltas“ susitiksime gyvai.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos